Ky është një gabim që bëjnë shumë njerëz - letra e tyre e motivimit është vetëm një përsëritje e CV-së së tyre. Ndërsa rezymeja juaj e marketingut dixhital është një përmbledhje e gjerë e përvojës suaj, letra juaj e motivimit duhet t'i shpjegojë gjërat më në thellësi.
Për shembull, nëse rezymeja juaj përmend se keni udhëhequr një projekt në shkallë të gjerë, përdorni letrën tuaj të motivimit për të shpjeguar detajet. Ky është një shans i shkëlqyeshëm për të vënë në dukje aftësitë që keni zhvilluar përmes një projekti të caktuar.
Ju gjithashtu mund të mendoni për letrën tuaj motivuese si një vend për të nxjerrë në pah momentet më të mira të karrierës suaj deri më tani. Pra, në vend që thjesht të përsërisni historinë tuaj të punës, tregoni përvoja specifike që tregojnë vlerën tuaj.
Mos harroni se çdo fjalë ka rëndësi
Letra juaj e motivimit është gjëja e parë Të dhënat e telemarketingut që një punëdhënës i mundshëm do të shohë kur aplikoni për një pozicion. Dhe ata ka të ngjarë të kenë të bëjnë me një numër të madh kandidatësh. Në fakt, 40% e menaxherëve të punësimit shpenzojnë më pak se një minutë duke rishikuar çdo rezyme.
Për t'u dalluar nga turma, jini konciz. Ju keni vetëm një faqe dhe nuk dëshironi të vazhdoni me tangjente të gjata në shkrimin tuaj.
Në vend të kësaj, mbajeni kopjen tuaj të fokusuar dhe të qëllimshme. Ndërsa po, duhet të detajoni disa përvoja kryesore, nuk keni nevojë të merrni tre paragrafë për të theksuar një moment. Kjo është thjesht shumë e gjatë.
Një strategji e mirë është të shkruani letrën tuaj motivuese dhe më pas të bëni disa raunde modifikimesh për ta bërë atë më koncize. Prisni pushin dhe më pas kthehuni disa ditë më vonë dhe bëni edhe më shumë prerje.
Gjithashtu bëni disa kërkime mbi tonin e markës së biznesit dhe përpiquni ta përshtatni atë. A janë ato një agjenci rastësore? A janë ata një firmë ligjore e modës së vjetër që kërkojnë një tregtar dixhital?
Shikoni kopjen e faqes së tyre të internetit për të marrë një ide se sa formal duhet të jeni.
Përfundoni me një CTA të fortë
Fundi i letrës suaj të mbulimit të marketingut dixhital është vendi ku duhet të bëni prezantimin tuaj përfundimtar. Pse kompania duhet t'ju punësojë mbi të gjithë kandidatët e tjerë? Ky është shansi juaj për të shpjeguar pozicionin tuaj.