ʻO 7 ʻO nā anana Ecommerce kiʻekiʻe e pono ai ʻoe e hahai

Korea Data Forum Fosters Collaboration and Growth
Post Reply
tonmoyt01

ʻO 7 ʻO nā anana Ecommerce kiʻekiʻe e pono ai ʻoe e hahai

Post by tonmoyt01 »

ʻIke ʻoe i kā lākou ʻōlelo e pili ana i ke ana hana:

"ʻO ka mea hiki ʻole iā ʻoe ke ana, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomaikaʻi"

Eia naʻe, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ana no ke ana wale ʻana i kekahi mea. Pono ʻoe e nānā a hahai i nā metric eCommerce kūpono a me nā KPI (nā hōʻailona hana) . Mai laila, hiki iā ʻoe ke hoʻāʻo a hoʻololi a laila kūkulu ma luna o nā ʻenehana hana a hoʻolei i nā mea ʻaʻole.

No laila, he aha nā metric eCommerce a me nā KPI āu e nānā ai?

Metric vs. KPI
Ma mua o ko mākou hiki ʻana i kēlā, e kūkākūkā pōkole kākou i ka ʻokoʻa o nā metric mai nā KPI.

ʻO ke ala maʻalahi loa e hoʻokaʻawale i nā metric mai nā KPI kēia:

He ana nā KPI a pau, akā ʻaʻole nā ​​KPI āpau.

Ua wehewehe hou aku ʻo Jonathan Taylor o Klipfolio:

"He nui nā metric ma waho: kaomi, pākēneka o nā kūʻai hou, loaʻa kālā. Akā ʻaʻole lākou a pau he KPI. ʻO nā KPI nā metric koʻikoʻi loa i loaʻa iā ʻoe, nā mea e hōʻike maoli i kāu mau pahuhopu ʻoihana nui .

> E hoʻoholo i nā KPI o kāu ʻoihana:

Ua papa inoa ʻo Foresight's Taylor Davidson i ʻelima mau mea nui āu e wehewehe ai i ka wā e hoʻonohonoho ai i kāu mau KPI:

Nā pahuhopu nui. Hiki i kāu mau pahuhopu nui ke hoʻokomo i ka ʻike brand, ka hoʻokumu ʻana i nā kaʻa, nā alakaʻi hou aku, nā kūʻai hou aku, a me ka hui pū ʻana o nā pahuhopu kikoʻī.

Hoʻolālā. He aha nā hana kālepa kikohoʻe e hiki ke kōkua iā ʻoe e hoʻokō i kāu mau pahuhopu? Hiki i kēia ke hoʻokomo i ka hoʻolaha ʻana i kahi leka uila ʻike, ka holo ʻana i nā hoʻokūkū pāʻoihana kaiapili a i ʻole ka telemarketing sms helu kelepona lawe ʻana i ka influencer, remarketing, PPC, a me ka lehulehu o nā hoʻolālā ʻē aʻe.

Kānāwai. He aha nā ala āu e hoʻohana ai e hoʻokō i ka hoʻolālā? ʻO kekahi mau hiʻohiʻona ʻo ke kūʻai aku ʻana i ka leka uila, ka pānaehana kaiapili, nā hoʻolaha Google a me Bing, a me nā ʻike pūnaewele pili i ka mea kūʻai aku.

Manawa manawa. Pehea ka lōʻihi o kou hoʻokō ʻana i nā pahuhopu āu i ʻōlelo ai ma luna?

wanana ulu . Pehea ka nui o ka holomua āu e manaʻo ai e ʻike?

ʻO nā metric eCommerce āu e hahai ai:

Image

#1 – Laki hoohuli:
Wahi a BigCommerce, ʻo ka awelika o ka hoʻololi ʻana ma waena o 1% a me 2%, a inā ʻoe i hana pono i nā mea āpau, hiki iā ʻoe ke manaʻo e kūʻai aku i 2% o ka manawa.

He mea maʻalahi ka helu ʻana i ka helu hoʻololi o kahi pūnaewele e-commerce:

Laki hoʻololi = # o nā kūʻai / # o nā malihini

No ka laʻana, inā e hōʻoiaʻiʻo ʻoe i nā malihini he ʻumi mai ka 1,000 e kūʻai mai kāu pūnaewele eCommerce, ʻo 1% kāu helu hoʻololi.

#2 - ʻAi ʻAi:
Ua helu ʻia ka ʻāpana nui e like me:

Ka palena nui = Kūʻai - Ke kumukūʻai kūʻai

No ka hōʻike ʻana i ke koʻikoʻi o ka margin gross, ʻōlelo ʻo Investopedia.com e loaʻa i nā ʻoihana e hoʻopuka ana i nā palena kiʻekiʻe ke kālā i koe no nā hana ʻoihana ʻē aʻe. ʻO ke ʻano i lalo i ka nui o ka margin gross e hoʻopilikia i ka laina lalo i ka wā lōʻihi.

ʻO ka eCommerce Practical, ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe, wehewehe i ka margin gross ma ke ʻano he metric e "ana i ka loaʻa kālā i loaʻa e kēlā me kēia huahana āu e kūʻai aku ai . "

No laila he aha ka pākēneka maikaʻi loa no nā ʻoihana eCommerce?

I loko o kā MarketingSherpa's eCommerce benchmark study i paʻi ʻia i ka makahiki 2014, ʻo ka awelika kumu kūʻai kālā no nā ʻoihana e hana ana ma kahi o $1 miliona he 40%, aʻo ka poʻe e hana ana ma lalo o $100,000 he 30%.

#3 – Ke kumu kūʻai:
ʻIke pū ʻia ʻo ke kumukūʻai kūʻai , COGS, e like me AccountingTools, "ʻo ia ka huina kumulative o nā koina āpau i hoʻohana ʻia no ka hana ʻana i kahi huahana a lawelawe paha i kūʻai ʻia . "

Nui nā mea e noʻonoʻo ai i ka helu ʻana i ka COGS, e like me ka ʻōnaehana waihona waiwai o ka hui (periodic vs. perpetual) a me ke ʻano kumu kūʻai (FIFO vs. LIFO). Akā ma lalo ke ala kumu e helu ai i ka COGS:

COGS = Hoʻomaka Hoʻomaka + Kūʻai - Hoʻopau i ka Inventory

Eia kekahi laʻana:

Ka papa helu hoʻomaka: $15,000

Kūʻai: $25,000

Ka pau ʻana o ka waihona: $7,000

COGS = ($15,000 + $25,000) – $7,000 = $33,000

ʻO ke kumu kūʻai o nā "waiwai i kūʻai ʻia" he mea koʻikoʻi ka nānā ʻana no ka mea pili pono i ka nui o ka loaʻa kālā o kāu hale kūʻai eCommerce .

#4 - Kiki kūʻai maʻamau
ʻO ke kumu kūʻai kauoha maʻamau (AOV) e ana i ka huina awelika i loko o nā euro/dālā i hoʻohana ʻia ma kēlā me kēia kauoha i waiho ʻia ma kahi hale kūʻai e-commerce . He mea koʻikoʻi ia e noʻonoʻo ai no ka mea hāʻawi ia i ka ʻike waiwai e pili ana i ka nui o kāu e loaʻa mai ana mai kēlā me kēia mea kūʻai aku a, ʻo ia hoʻi, mai kēlā me kēia kālā / euro āu e hoʻolilo ai no ka loaʻa ʻana o kahi mea kūʻai hou.

Ma waena o nā mea ʻē aʻe, kōkua ʻo AOV i nā hoʻoholo kumu kūʻai, ka hoʻomaopopo ʻana i nā maʻamau kūʻai kūʻai aku, a me ka hoʻoholo ʻana i nā ala kūʻai aku e kālele ai i nā hana kūʻai.

Ua helu ʻia ʻo AOV penei:

Waiwai kauoha maʻamau = Loaʻa / Ka helu o nā kauoha

ʻo kahi laʻana:

Huina loaa no ka malama o Okatoba: $25,000

Ka huina o na kauoha: 1,000

AOV = $25,000 / 1,000 = $25

He mea nui e hoʻomaopopo i ka ʻike ʻia ʻana o ke kumukūʻai maʻamau ma ke kauoha, ʻaʻole e ka mea kūʻai aku . ʻO ia hoʻi, ʻo kēlā me kēia kauoha a ka mea kūʻai aku e kau ai ma kāu hale kūʻai eCommerce (no ka nui o nā manawa a lākou e kūʻai ai i ka lā i hāʻawi ʻia) i loko o AOV ma ke ʻano he hui kaʻawale.

#5 – Laki haʻalele kaʻa
Wahi a nā helu helu i hōʻuluʻulu ʻia e Baymard Institute, ʻo ka awelika o ka haʻalele ʻana i ke kaʻa kūʻai kūʻai no nā pūnaewele e-commerce ʻo 69.23%, nā kumu mai nā kumukūʻai kiʻekiʻe, kahi kaʻina hana paʻakikī, nā hewa pūnaewele, kahi kāleka hōʻaiʻē i hōʻole ʻia a ʻoiaʻiʻo kekahi mau malihini. ʻaʻole mākaukau e kūʻai a ke nānā wale nei.

ʻO ka haʻalele ʻana i ke kaʻa he huaʻōlelo e-commerce e pili ana i nā malihini e waiho i nā mea i loko o kā lākou kaʻa akā haʻalele i ka pūnaewele me ke kūʻai ʻole. ʻO kēlā mau kālā kūʻai āpau a me ka manawa āu e hoʻolilo ai i ka huki ʻana i nā mea kūʻai aku i kāu pūnaewele, a hiki koke mai, haʻalele ka mea kūʻai aku a ʻaʻole i pau ke kauoha.

He mea paʻakikī ia akā he ʻoiaʻiʻo o ke ola ma ka e-commerce. ʻO ia ka mea e hana ai i ka helu haʻalele kaʻa he metric ecommerce koʻikoʻi no ka mea hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo i ka mea e hana nei a hoʻokō i nā loli e pono ai i kāu pūnaewele , ʻoiai ʻo 63% o nā kaʻa i haʻalele ʻia e hiki ke hoʻihoʻi hou ʻia, wahi a BI Intelligence, ka lima noiʻi o Business Insider.

No ke ana ʻana i ka nui o ka haʻalele ʻana i ke kaʻa, e hoʻohana i kēia ʻano hana:

Laki haʻalele kaʻa = 1 – (Ka helu o nā hana i hoʻopau ʻia / Ka helu o nā hana i hoʻomaka)

ʻo kahi laʻana:

Nā hana i hoʻopau ʻia = 100

Hoʻomaka nā hana = 500

Laki haʻalele kaʻa = 1 – (100/500) = 1 – 0.2 = 0.8 = 80%

No laila, ʻaʻole pono ʻoe e helu lima i ka helu haʻalele kaʻa o kāu pūnaewele, hiki iā Google Analytics ma kāu pūnaewele eCommerce, a na ia e hana i ka hana nou.

#6 – Kaʻa pūnaewele
ʻO ka hele ʻana o ka pūnaewele ka mea nui loa e hoʻoholo ai i ka kūleʻa o kahi pūnaewele, akā i ka lilo ʻana o nā mea kūʻai aku i ka naʻauao a me nā ala e ana i ka hana o ka pūnaewele i lilo i mau kūlana ʻoihana, ua lawe ʻia ka nānā ʻana i ka ʻoihana pūnaewele.

Ma kahi o ka helu o nā kipa ʻana i kahi pūnaewele i loko o kahi manawa kikoʻī, ʻo nā metric ecommerce ʻē aʻe i waiwai nui e nānā ma o Google Analytics a i ʻole kekahi mea hana like:

Nānā ʻaoʻao no ke kipa ʻana:

Hoʻohālikelike ʻia kēia ma ke ʻano he awelika a hāʻawi iā ʻoe i ka manaʻo o ka helu o nā ʻaoʻao a kahi malihini a i ʻole hui o nā malihini e ʻai ai ma kāu pūnaewele . Hōʻike ka nānā ʻana i nā ʻaoʻao kiʻekiʻe i kēlā me kēia kipa e pili ana kāu ʻike me kāu poʻe i manaʻo ʻia a hiki ke hoʻokele maʻalahi kāu pūnaewele.

Puna kaʻa kuhikuhi:

ʻO nā kumu kaʻa kaʻa kaʻa kaʻa ma waho o ka ʻenekini hulina Google e hoʻokele i kāu pūnaewele eCommerce. ʻO kēia mau mea e pili ana i ka media kaiapili, nā leka uila, a me nā hoʻolaha hōʻike / hae. Hiki iā ʻoe ke loaʻa nā ʻike e pili ana i nā kumu e hāʻawi nui ana i kāu mau pahuhopu , e kōkua ana iā ʻoe e ʻike i nā ala hea e hoʻolilo ai i nā kālā hoʻolaha nui loa a me kahi ʻole o kāu mau hana.

Ka manawa ma ke kahua

Ma keʻano laulā, ʻoi aku ka lōʻihi o ka manawa ma ka pūnaewele a i ʻole ka lōʻihi o ka manawa, ʻoi aku ka maikaʻi o kāu ʻoihana eCommerce. ʻAʻole maʻalahi ka manawa ma ka pūnaewele e ana, a hiki i kekahi mau mea ke hoʻololi i nā hopena, e like me kahi ʻaoʻao i wehe ʻia i loko o ka polokalamu kele no kekahi manawa, akā i ka hapanui o nā hihia, he hōʻailona ia e makemake ai nā malihini i ka mea a lākou e ʻike ai. kāu pūnaewele.

Nā malihini kūʻokoʻa vs. nā malihini hoʻi

ʻO nā malihini kūʻokoʻa ka poʻe kipa e kipa i kāu pūnaewele no ka manawa mua ma kahi mea hou, aʻo ka poʻe e hoʻi mai ana, ʻo ia ka poʻe e kipa i ka pūnaewele like mai ka mea like. Inā hoʻokipa kāu pūnaewele i nā malihini he nui aʻe ma mua o ka poʻe kipa hoʻi, makemake maoli ʻoe i ka pūnaewele i mea hoʻohana a maʻalahi hoʻi e hoʻokele e hoʻoikaika i ka huli ʻana.

Pākuʻi Paʻi

ʻO nā bounces nā kau mai kahi ʻaoʻao hoʻokahi ma kāu pūnaewele. ʻAʻole maikaʻi loa lākou, a hiki ke hoʻopilikia wale i ka maikaʻi o kāu pūnaewele inā makemake ia i nā ʻike ʻaoʻao he nui no nā mea hoʻohana e hoʻohuli. Inā ʻaʻole, he mea maʻamau ka helu kiʻekiʻe, wahi a Google Analytics.
Post Reply